9 juni 2010

Varför får man inte ha sina egna ägodelar ifred?

Hej vänner!

Jag känner att jag fortfarande behöver ladda ur mig, dvs prata och skriva av mig, min ilska över de personer som natten till måndagen, gick in på vår uteplats och stal min relativt nya 7-växlade röda Crescentcykel.Min röda Cresentcykel

Det röda slanglåset som hänger på cykeln, är här trätt igenom det hålrummet som finns på min cykelmodell, men ej på de nyare 7-växlade modellerna.

Jag fick cykeln av min mamma för 2 år sedan, och den har varit oumbärlig för mig. Under långa delar av min sjukdomstid kunde jag inte cykla på en cykel utan växlar, då minsta lilla lutning tröttade ut mig helt och hållet och gav mig starka smärtor i kroppen.Men med en cykel med 7 växlar orkade jag ta mig ut och cykla och fick samtidigt lite motion.

Jag har älskat denna cykeln, och drömt om en sådan i många år, så när jag fick den av min mamma, så var det en dröm som gick i uppfyllelse. Lätt att kliva på med det låga insteget och jätteskön att cykla. Jag har aldrig ägt en ny Crescentcykel, så jag har varit så försiktig med den. Karins röda Cresentcykel2

 Men det räcker visst inte. I obevakade ögonblick, som mitt i natten finns det rötägg, utan något som helst samvete, som går rakt in på ens upplysta tomt och bär iväg med cykeln. Den har ett extra säkert och godkänt lås, så ska de kunna sälja den vidare måste de besvära sig med att få bort det först och sätta dit ett nytt så inte folk blir misstänksamma. Från försäkringsbolaget får vi bara ut hälften av dagens nypris(7.300 kr) för den, dvs drygt 3000 kr. Dessutom får vi betala en självrisk på 1500 kr.

Jag hoppas förstås att jag på något vis skall få igen den.Det är den dyrbaraste och finaste present jag fått någonsin.

Till läsare som bor i och runt Helsingborg:

Skulle Ni se en sådan här cykel ligga slängd någonstans eller med ett uppbräckt lås så hör gärna av Er till mig. Alla tips är värdefulla!

Crescentcity

Bilden är hämtad från Crescents egen sida och är modellen med 3 växlar. Den 7-växlade ser emellertid i stort sett likadan ut. Observera det lilla triangelformade hålrummet vid cykelramens övre del, precis under styret.Det finns på mitt års cykelmodell. På de nyare modellerna finns inte det hålet utan det är igentäppt och helt rött, och med ett blommönster på istället. Se översta bilden också.

Ha en fortsatt fin vecka!

Kramar Karin

6 kommentarer:

 1. Hej Karin!
  Fy, vad tråkigt för dig. Jag blir såå arg på alla dessa människor som tar saker från andra. De vet inte hur mycket de förstör för den personen och vad sakerna betyder för dem. Hoppas och jag håller tummarna att du får tillbaka cykeln.
  Ha de gott
  Kram Britt

  SvaraRadera
 2. Fy sjuttan vad tråkigt. Jag tillhör också dem som cyklar mycket så jag hade också blivit skitsur och jätteledsen. En kär cykel är svår att ersätta och ställer till mycket besvär. Tyvärr är väl inte min nya cykel av märket Yosemite lika bra som min gamla Crescent, men den havererade navet fullständigt på efter över 10 års flitigt cyklande, så jag minns hur handikappad jag var tills jag hade pengar till en ny. Det hade varit väldigt kul att veta hur många mil den gamla cykeln egentligen gått ...

  Jag hoppas verkligen att du återfår din kära cykel för lite försäkringspengar är ju bara en spott i havet när man behöver köpa en ny.

  Enda gången jag förstått varför folk stjäl cyklar är när jag missade sista bussen hem efter jobbet (efter midnatt) och fick 70 minuters promenad hem. Då hade det varit skönt med en cykel.

  SvaraRadera
 3. Uff, så trist, håper du får sykkelen din tilbake.
  Kjekt at du vil være med på min Give Away og har notert deg for lodd nr. 123-124. Lykke til.
  Ønsker deg en fortsatt fin uke og at du får sykkelen din tilbake.
  Klem fra Mio

  SvaraRadera
 4. nej, fy fasen vad jag blir arg när jag läser ditt inlägg...hoppas att det var ett "pojksträck" så du får tillbaka den.

  Håller tummarna Kram nne

  SvaraRadera
 5. Men såååå trist!! Man blir så besviken och arg när sånt där händer! Och så trist att ni inte får ut mer på försäkringen heller...usch!!
  Håller tummarna att den kommer tillbaks! / Irene

  SvaraRadera
 6. Kära vän, vad tråkigt att bli bestulen på din fina cykel:-( Jag har så svårt att fatta att en del människor helt och hållet saknar samvete. Efter inbrottet hemma hos oss förlorade jag mycket av tilliten till människor.

  Vilken vacker installation du fotat från Sofiero, det måste ha varit helt fantastiskt att se irl.

  Kram,
  Regina

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>