24 juni 2010

Midsommar med livsluft och livslust!

j0423103 ClipArt

Hej, mina vänner och kära bloggläsare!

Äntligen så har då även vi Nordvästskåningar fått känna på att det faktiskt är sommar! Jag tvivlade starkt på det ett tag, men nu har både sol och värme varit här i åtminstone 3 dagar, och det är så skönt! Man blir både piggare och gladare, känns det som.

Jag var nere vid havet en liten stund. T.o.m. doppade tårna i vattnet men burr, så kallt. Det blir inga dopp ännu! Åtminstone inte förrän det är vindstilla och stekhett på land när man kommer upp.Då möjligtvis… Det kan inte vara mer än högst 14-15 grader ännu.

En annan liten filur som känner av sommaren, är våran kisse- en 1/2 norsk skogkatt och 1/2 bondkatt, som numera väcker oss kl. 04.30 och vill ut. Han nöjer sig inte med att ignoreras, utan kastar sig allt hårdare mot vår stängda sovrumsdörr, tills någon av oss sömndrucken lullar bort till dörren och släpper ut honom, för att både själva och för grannarnas skull få sova lite till.

Idag var det dessutom “bus med lilla Syrénbusken” på uteplatsen. Av ren skär nyfikenhet, glädje och livslust!!! Titta här! Jag fotade honom genom fönstret i vårt kontor/gästrum.

1.

Muffi vilar

2.

Muffi filosoferar

3.

Muffitartagigrenen

4.

Muffiupptäckermatte

5.

Muffilåtsassomingenting

6. 

Muffitänkerordentligatag

7.

Muffinäraattslåkullerbytta

8.

Muffisersigsomvig

9.

Muffitarännubättregrepp

10.

Muffitarhjälpavbaktassarna

11.

Muffilyckasfånergrenen

12.

BaraattbitaavtänkerMuffi

13.

Muffisparkarmera

14. 

Muffihörettknak

15.

Muffipustarovilar

16.

Muffitänkernytttaglängreupp

17.

VarföransträngasigDetärsommar

Ja, det där var ju förstås min tolkning….;-)Han är drygt 13 år gammal och har två olika sjukdomar han behöver medicinera mot dagligen, sedan cirka 4-5 år tillbaka. Han är ändå för det mesta pigg, och sugen på nya upptåg, och vill gärna busa och leka. Men mys och gos går ändå inte av för hackor, och det får han mest av utav matte, medan husse gärna busar runt med honom.

Vit plymspirea 2010

På baksidan av huset, där jag långsamt bygger upp min “Mormorsträdgård” har det sett lite trist ut. Jag har inte fått planterat så mycket perenner där ännu, utan det har mest varit lökväxter som blommat på vårkvisten. Så nu blir jag glad när Plymspirean kommer med sina vita skira plymer. Ohh, vad den är vacker!

Riddarsporresomblirljuslila

Den underbara ljuslila Riddarsporren är också på väg, även om den snarare ser mörklila ut här. Ni ska få se den när den slagit ut, då är den ljuvlig i sin pastelliga färg.

Sommarljuvapenseer2010

Penséerna, som jag planterade först av alla i våras, blommar fortfarande frodigt och vackert! Jag älskar dem! De ser ut som små fjärilar och de doftar så gott! Prova att sticka näsan i dem så känner du den försiktiga men ljuva doften.;-)

Psst. var en liten snabb vända på en loppis idag och hittade ett par jättesöta saker men dem får ni se vid annat tillfälle…snart ;-), jag lovar!

Nu önskar jag Er alla var och en, en riktigt härlig, go och glad Midsommar! Njut av Sommaren, av den fina livsluften ute i skog, på äng och vid hav, och inte minst av Livslust och gemenskap med familj och vänner!

STOR KRAM! / Karin

7 kommentarer:

 1. Jag bara ler när jag ser din busiga katt, kattälskare som jag är. Ofta när mina katter gör något bus, kan jag inte låta bli att tolka deras beteende och gärna lägga till vad jag tror att de tänker, ibland är det faktiskt ganska uppenbart=)

  Vad söta färger dina Penseer har! Jag har också en Plymspirea som jag tycker så mycket om. Den är pampig nu när den blommar. Såg att blommorna var helt fyllda av humlor och bin idag.

  Önskar dig en riktigt underbar och skön midsommarhelg! Njut och lägg på lager, det här behöver vi komma ihåg i höst.
  Kramar,
  Regina

  SvaraRadera
 2. Plymspirea har jag planterat i år och jag tycker den är jättefin!! Hoppas du får en härlig midsommar! Kram Helena

  SvaraRadera
 3. Hej Karin,,kikar in till dig för att önska dig och din man en riktigt skön Midsommar helg..Massa kramar Susanne

  SvaraRadera
 4. Ja, katter de lever sina egna liv med bus och hyss. Sambons katt har ju sitt favorittillhåll i mina rabatter till mitt stora förtret. Kör man bort honom från den ena rabatten återfinner man honom snart i nästa ... men som tur är, är de ett kärt besvär.

  Min älskade Gullan kom för mysstund innan sju imorse. Det är roligt att hon återvänt till gamla vanor igen även efter flytten, även om hon låg ännu mer hos mig innan. Annars har de ju fullt upp med att lurpassa på oupmärksamma fågelungar.

  Ha en härlig midsommar!

  SvaraRadera
 5. Hej vännen!
  Vilken söt kisse och de är små filurer ibland, till glädje för oss.
  Önskar dig en underbar Midsommar med mycket avkoppling och en stor härlig sol!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 6. herlege pusekatt bilete.
  Dei blomane du spurde etter navnet på, er kjempekonvall.

  God helg.

  SvaraRadera
 7. O, vad vacra blommor du har,och du tar så fina kort. Ha en skön midsommar önskar bara Rosemarie

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>