14 juni 2010

Award & syrentid!

Hej fina vänner!

En ny spännande vecka ligger framför! Några av Er kanske skall börja semestern, andra kanske har den lite senare i sommar. Oavsett hoppas jag Ni får det fint var Ni än befinner Er!

Jag har fått en fin Award från Britt med den söta bloggen “Freshgarden”. Gissa om hon har mycket vackert där! Dessutom har hon en egen liten delikatess-och presentbutik “Aromboden”.Kika gärna in där med, och bli lite frestad…:-)

award fr BrittFreshgarden

Tack så jättemycket Britt för den fina Awarden! Va roligt! Med den följer att man skall berätta 7 saker om sig själv. Konstigt nog finns det alltid nåt i gömmorna att plocka fram, för det är inte första gången jag får en award där jag skall berätta lite om mig. Nåväl…här kommer lite till ;-)

1. Jag älskar spetsar, färger, och kläder med det “lilla extra”som får återspegla just mig. Är en romantiker ut i fingerspetsarna.

2. Har ett temperament som en sydlänning!

3. Bara älskar dynamisk, smäktande och “smörig” musik(ej dansband-inte den sortens musik alls)typ Il Divo.

4.Är ett obotligt kakmonster! Ju kladdigare desto bättre!:-)För att inte tala om glass, eller desserter…eller mörk choklad, eller bakelser och tårtor…Pust, nu får jag sluta innan jag börjar dregla här.:-)

5. Kreativitet är min livsandning! Hittar ex alltid något från naturen att pynta med hemma varje vecka, eller göra någonting utav och ge bort till någon annan.

6. Har ett kroppsspråk som tar mycket plats, och som ibland råkar riva ner saker, eller rent utav smocka till någon(obs, oavsiktligt, förstås!)

7. Älskar att umgås med vänner och fika på café!

Ungersksyrenbuske

Förra sommaren fick jag ett rotskott av en “Ungersk Syrén” av en väninna.Den bredde ut sig i sådana massor vid deras sommartorp att de var tvungna att gräva upp en del av dem. Så då fick jag en planta med hem. Fortfarande är den lite tanig förstås, men den har överlevt vintern, och nu är det tom lite blommor på den. Får väl beskära den efter blomningen så den växer sig lite buskigare, tänker jag mig.

Vitsyrenblomma

Syrener är verkligen en underbar försommarblomma! Den får mig alltid att tänka på skolavslutningarna som liten flicka, då både mammor och barn kom med stora fång av dessa blommor och gav till fröknarna.

Imittenavvitsyren

Jag såg på någon blogg, en som gjorde “Syrensaft”. Har aldrig hört talas om det förut, men undrar förstås om det är någon annan här som har provat att göra detta? Som liten gick vi ofta och letade efter syrenblommor med fem kronblad. Hittade man en sådan fick man önska sig något och sedan skulle man äta upp blomman. Det hände mig en gång…Naturligtvis undrande jag när jag tuggade i mig den om den var giftig? Den var blå minns jag så väl;-)

Vitasyrener

Att sticka näsan i ett fång syrener är också sommarkänsla. Doften är ljuvlig…

Lilarödsyren

Varje enkel liten blomma är så fulländad.

BlålilsyrenDet blir så MYCKET blomma av en enda liten syrenklase. Dekorativt att lägga i en skål med lite vatten i… 

Blomningbakomstängsel Livet med sin blomning, färgrikedom och livskraft ser alltid till att komma fram och lysa, även om det är bakom stängsel…Visst är det trösterikt att veta. Livet spirar varhelst det får möjlighet...

Ha en underbar dag, och ta till vara på livets små enkla ögonblick och stunder, och NJUT av dem!!! /Kram Karin

7 kommentarer:

 1. Syrener är ju för underbara. Har också hört om saften men aldrig gjort den själv. Hoppas allt är bra med dig och att krafterna återvänder. Tack för din kommentar hos mig. Alltid lika glad att höra av dig. Kram /Gela

  SvaraRadera
 2. Hej vännen.
  Å, ja, visst är Britt en riktig goding!! Jag fick oxå den awarden, men behöver lite mer betänketid för att hitta 7 saker om mig själv.. fniss.. känns som alla redan vet allt om mig..hihihi...
  Syrener är helt underbara. Blev så sorgsen när jag såg att de redan blommat över. Älskar färgerna & doften!!!

  Tack för att du delade med dig av 7 saker om dig =)

  Önskar dig en fin Tisdag & hoppas du mår bra!
  Varm kram Tina

  SvaraRadera
 3. Det där med häftigt kroppsspråk och humör - det stämmer på mig också.

  Väldigt tråkigt med cyklen hört någont mer?
  Häftigt vad man kan fynda iblan på secondhand - 75 kr! Grattis, lite plåster på såret för cyklen.

  Ser att du varit på Sofiero - jag med mitt förra inlägg på Trädgårdsbloggan var just därifrån.

  Syren, jag det är verkligen skolavslutning och helt underbart!

  Kram till dig,
  Maria Berg

  SvaraRadera
 4. Hej goa vännnen! Var tvungen att kika in till dig en sväng och kolla hur du hade det.Tack för dina alltid lika gulliga kommentarer hos mig.;)Hahah....vad rolig läsning det var här idag.;)Ha nu en riktigt skön vecka,må så gott.Bamsekramen Ulrika

  SvaraRadera
 5. Ville bara tala om att jag varit här! Jättefin blogg, och kul att läsa om dig, här har du ett kakmonster till!

  SvaraRadera
 6. Åh så vackra syrenbilder! Och grattis till awarden. Du verkar vara en härlig personlighet. Känner igen mig i det där att vara ett kakmonster och gillar att umgås på café ;)

  Kram Outi

  PS. Har en liten utlottning på min blogg Använt & nytt just nu.

  SvaraRadera
 7. Vilka vackra bilder på en av mina älsklingsblommor, Syren. Jag vet inte vad det är med mig i år, men jag blir nästan lite ledsen för varje sorts blommor som blommar över och som jag inte kommer att få se, ta på, dofta på igen förrän nästa år. Det är en speciell känsla jag har i år och som jag inte haft tidigare.

  Vilket fynd du har gjort, en Laura Ashley kjol, sååå snygg! Jag var i London för några år sedan och besökte en av L A's inredningsbutiker, du där önskade jag att jag hade Pippis kappsäck med guldpengar....

  Kramar "in masse",
  Regina

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>