3 april 2012

Vitsippan ute i backarna står, eller...?

(Inlägget är en vecka försenat pga tekniska problem med Windows) 
Ja, den frågan ställde vi oss för ett par dagar sedan. Vi åker ut och tittar, sa vi. På Landborgen brukar det alltid finnas mängder av vitsippor vid denna tiden. Så vi tog Kajsa med oss och körde dit.

Jodå, visst hade det börjat, men det var inga fält av vitsippor, inte ens dungar eller tovor utav dem, utan en fem-sex stycken här och var, men ändå så välkomna där de så försiktigt tittade fram! Tänk att man varje år blir så till sig när man ser dessa små vita stjärnor i skogen.

En vintergäck här och där lyste också med sin smörgula färg. Här är lite bilder från en kort promenad där. Vi hann inte gå långt förrän moln drog in och regnet kom, men några bilder hann jag ta.


Hela havet glittrade i olika stråk när solen lyste på det, och soldimmorna skymde för tillfället sikten mot Danmark.


Försiktigt kikar några små sippor fram.I en speciell slänt hade alla träd denna ärgade gröna kopparfärg. Lustigt!

Bladknoppar på träden håller sakta på att slå ut.


Älskade vintergäck, små solar bland löven.

Hemma igen på vårt bostadsområde såg jag blommade krokus här och var.Denna bilden hade jag i ett inlägg för några veckor sedan, då jag undrade vad detta är för slags blommor. Här är de knoppar och inte utslagna ännu.

Samma träd har nu slagit ut och blommar med dessa skira små gula moln av blommor. Någon som vet nu, vad det är för ett slags träd/hög buske?

Denna fantastiska stam såg jag på ett träd här på området. Glänsande vacker med sin kopparfärg.

Ja, lite smått har det börjat. I mellersta Skåne blommar det mycket mer, men vi har haft sådana kraftiga och kalla dimmoln, när andra områden haft sol och värme, så det har saktat upp tillväxten här på västsidan, men den kommer nu, sakta men säkert.
Ha en trevlig fortsättning på helgen! Nu går vi in i Påskveckan.
/ Karin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>