22 mars 2011

Vårkänningar…

I helgen kom så vädret vi nog alla längtat efter; strålande sol, 10 grader varmt och vindstilla. Äntligen kunde jag börja ta till mig på allvar att våren faktiskt är på gång. Visst, jag vet ju att den kommer förr eller senare, men de senaste två vintrarna, och speciellt för oss skåningar så har snön legat kompakt och länge här och våren har kommit väldigt sent. Därför spanar jag varje dag, när vi nu är i slutet på mars efter vårtecken. På våra uteplatser har det varit förbryllande kalt/lugnt. Ingenting har stuckit upp ur marken och annonserat våren. Så det har känts både drygt och tråkigt.

Höstkrokusutanblommor

Fel tajming på dessa höstkrokusar.

Detta är eg höstkrokus. Jag köpte lökar förr-förra sommaren på Trädgårdsmässan på Sofiero. Det skulle bli rosa höstkrokusar, som ju såg väldigt spännande ut på etikettbilden men ännu har jag inte sett skymten av några blommor. Bladen kommer på våren och vissnar lagom till hösten när de egentligen skulle blomma. Vad gör jag för fel? Kanske någon av er därute känner till varför det blir så här?

NyaskottKärleksörtSgn

Lite lökar jag köpt på Trädgårdsmässan åkte ner i jorden och alla löv räfsades bort från uteplatsen, och då minsann såg jag nya knoppar till min Kärleksört, sticka fram ur jorden. Ohh, va mysigt!

KallaPenseerSgn

Att köpa och plantera ut vårens första penséer är alltid lika speciellt!

Men så kom solen fram, och lite värme på det, och så plötsligt spritter det till i sinne och ben på en. Jag och en väninna var på lördagen och handlade växter tillsammans. Båda två behövde vi lite nya växter både inomhus och lite penséer att pryda med utanför huset. Dem tål ju frosten ifall temperaturen svänger lite grand.Får väl hoppas på att det inte blir för stora temperaturskillnader nu. Hur mycket minus som helst tål de trots allt inte.

MittienblåpenseSgn

Kunde inte låta bli att djupdyka med macrot ner i mina blå penséer.

RödPenseSgn

Röda penséer är en färgklick, och de ändrar sin nyans hela tiden längs säsongen.

MinipenseSgn

Minipenséer provade jag att köpa för första gången nu, och hoppas de blir lika välblommande som mina vanliga penséer brukar vara.

VanligorangepenseSgn

Vad det är härligt med färg nu, efter en lång vinter i den vit-grå-svarta skalan.

Nypalm

Palmerna inomhus har sett värre och värre ut så nu åkte de i soporna och två nya exemplar köptes in. Här ser ni den ena sorten, med vackra vitstrimmiga linjer på de mörkgröna bladen.

GreenFantasySgn

En krusig sort av ormbunke, där det på etiketten utlovas att den inte skall drössa, föll jag för. Fast jag vet inte om jag tror på att den är drössfri? Det återstår att se.

DuÄrVackerSgn

En vackert glittrande Begoniasort utan blommor hittade jag också, och jag föll för de vackert röda bladen som glittrade vackert och såg sammetslena ut.

LillaBellisSgn

En söt liten Bellis i olika rosa-röda nyanser fick förstås följa med hem till köksbordet.

MuffioBellisSgn

T.o.m vår lilla kisse var nyfiken på dem och ville se om de doftade gott…

LitenGåvaGläderHjärtatSgn

Denna lilla sötnos fick jag av en väninna som var hos mig för ett par veckor sedan, och som köpte fyra(!) tavlor av mig. Jättesöt!

LyssnarSgn

En bukett holländska tulpaner i rosa färg med dubbla/fyllda blommor kunde jag inte motstå att köpa med mig hem. De böjer sig så vackert i vasen och det ser nästan ut som att tulpanen har en konversation tillsammans med betongäpplet?

FlowerRocknRollSgn

En utav de andra tulpanerna i buketten fick mina tankar att gå till Rock´n Roll och korta fylliga kjolar i svängiga danser.

EnRofylldDansSgn RomanticSgn

Tulpaner har så många olika uttryck som fascinerar mig. Jag älskar dem, och det krispiga ljudet av bladen när man tar i dem för att arrangera dem vackert i en vas. Kanske tycker ni dem ser väldigt lika ut men för mig blev de både levande och nästan som lite personliga när jag tittade närmre på dem idag.

Sensibility SensitivitySgn

Man vill nästan inte röra vid blomman för de ser så skira och ömtåliga ut. Vackra t.o.m från baksidan.

TulpanlyckaSgn

Jag blir lycklig av dessa sidenskimrande blommorna, som doftar så ljuvligt dessutom!

FörtrolighetSgn

Med macrot långt inne i en annan tulpan öppnade sig en helt ny värld.

WhisperingCareSgn

Det finns inget så vackert som blommor! Vad glad jag är att vi har fullt av dem runtom oss.Det skulle vara bra färglöst utan dem. De är verkligen det tydligaste uttrycket för skönhet i vår värld.

Nu önskar jag Er var och en, en riktigt skön fortsättning på veckan. Njut av soldagarna och av vetskapen att våren trots allt är i antågande, även om det kanske kan svänga lite fram och tillbaka i temperaturen några veckor till.

/ Kram Karin

3 kommentarer:

 1. Underbara bilder som vanligt.;)ha en fin dag.kram Ulrika

  SvaraRadera
 2. Det er så godt å kjenna at vårsola varmar, og sjå at naturen begynner å få liv igjen..
  Ha ein fin dag.

  SvaraRadera
 3. Hej vännen
  äntligen är våren här känns toppen, så vackra bilder du har, lycka till med sådden.
  kramar Catthie

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>