7 september 2010

Öppet brev till Fredrik Reinfeldt…

resurslogo

Jenny Fjell, disputerad läkare och initiativtagare till Nätverket Resurs, har skrivit ett öppet brev till statsministern. Ett brev som borde läsas av alla som har rösträtt i riksdagsvalet den 19 september.

Citat, Öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt;


Öppet brev till statsminister Fredrik Reinfeldt
Nätverket Resurs (Respekt för Sjuka och Utsattas Rätt i Samhället) har dagligen kontakt med långvarigt sjuka som kämpar för att överleva då deras sjukersättning eller sjukpenning upphör då de blivit ”friskförklarade” eller ”omförsäkrade” efter alliansens omdaning av sjukförsäkringssystemet.

Under två års tid har vi i Nätverket Resurs försökt påtala några av de skrämmande konsekvenserna av utförsäkringarna. Vi ser att många av de sjukas försämras kraftigt i samband med hot om utförsäkring med tillkomst av ångest, depressioner, förvärrade symtom och till och med självmord. När självmord nämns i media uppges de gärna vara enskilda tragiska fall. I stark kontrast med denna uppfattning antyder vår eget material att 4,8% gjort självmordsförsök i samband med utförsäkringen från sjukförsäkringen. En handfull av dessa har vi lyckats rädda till livet genom kontakter med polis, sjukvård och jurister.

Att utifrån denna dramatiska vardag bemötas med lögner, myter och vinklad statistik tär på krafterna. Vi skulle därför vilja be statsministern om ett ärligt och eftertänksamt svar på våra frågor.

Med tanke på att statsministern uppgivit att han är mycket nöjd med förändringen i sjukförsäkringen och att denna utan tvivel är alliansregeringens mest omfattande reform under den gångna mandatperioden förväntar vi oss som ett kortfattad, snabbt och öppet svar.

……..

Läs hela brevet och de tio viktiga frågorna här!

Brinnernermenvacker

Sverige är inte bättre än vad man konkret gör för att hjälpa de allra mest svaga och utsatta i vårt samhälle.

/ Karin

1 kommentar:

  1. Jag tycker att den reformen är ett hån mot de sjuka. Hur kan man bara komma på någon sådant idiotisk .
    Alla som drabbas har kanske inte den orken och förmågan att kunna strida för sin sak.

    Ha en fin fortsättning på veckan
    Kramen/Gunilla

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>