24 augusti 2010

Pandoracharms

Idag vill jag tala mig lite varm för, samt visa mina Pandorasmycken, närmare bestämt armbandet som man köper berlocker till i olika utföranden.Vill du ha ett roligt och vackert samlande på något så varför inte ett personligt och unikt smycke till Dig själv?

Pandora.net

Pandora är ett danskt bolag och har nu försäljning och butiker över hela jordklotet. Det var det första företaget som startade i smyckesbranschen där man kunde köpa berlocker och trä på en silverkedja.Tidigare hade man lödat fast berlocker på armbanden.Nu gavs helt andra möjligheter att byta mellan olika berlocker och placera om dem på armbandet som man ville och som matchade klädstil och färger.

Efter att Pandora lanserat sin flexibla idé har ett pärlband av olika företag/märken anammat samma ide;’Troll’,’Biagi’,’Lovelinks’,’Chamilia’ mfl.De olika märkena ligger i ungefär samma prisklass. Pandora är dock något dyrare än de övriga.

Mitt Pandoraarmband

Här är mitt eget Pandoraarmband. Stämpeln med 925 Sterlingsilver ser Du på en utav berlockerna i bilden.

Själv bestämde jag mig för att börja samla Pandora sedan jag sett ett armband med de söta berlockerna på en god vän.Jag blev så förtjust i utförandet som på Pandoras berlocker ser lite gammaldags och genuint ut och lite ‘gulligt bulligt’ om Du förstår vad jag menar med det?.

Berlockerna är handgjorda i äkta 925 Sterlingsilver, och smyckas med detaljer i 14 karats guld, diamanter, ädelstenar, cubic zicorn, äkta pärlor och emalj.De fås i både silver och guld och många berlocker är även vackert oxiderade. Det finns även berlocker i muranoglas och ädelträ.

PandoraarmbandKarin

Varenda liten detalj har Pandora smyckesdesigners tänkt på.Till höger om det röda hjärtat ligger igelkotten upp och nervänd.Då ser Du fyra små söta tassar undertill.

Berlockerna finns att köpa hos återförsäljare överallt i Sverige, samt på nätet via Pandorashop.se  Klicka på denna länken så kommer Du dit och kan kika på det breda utbudet.De levererar berlockerna inom 3-4 dagar inslaget i mysigt silkepapper i vikask, och med vackert skirt silkesband runtom. De berlockerna som finns hemma i lager är de som syns i bild.Så fort något tillfälligt sålt slut, tas det bort från listan och återförs när det är inkommet på nytt.

Läderarmbandpandora

Det speciella Pandoralåset som rekommenderas för större säkerhet(finns även karbinlås).Bör för allra största säkerhet kompletteras med en säkerhetslänk.

Beigeläderremcharms

Du kan också få armband och halsband i läder och textil. Jag har själv köpt det beiga dubbla läderarmbandet. Obs! Pandora rekommenderar att man högst trär 4 stycken berlocker på läderarmbanden. Detta för att tyngden från många berlocker annars töjer ut armbandet rejält.T-bollen är i oxiderad silver med silver och guld T:n.

På Pandora i Danmarks nätsida kan Du registrera Dig som medlem och få möjlighet att på nätet komponera Dina egna armband, göra önskelistor att skicka till vänner och familj samt lista de berlocker som Du redan har köpt in.Du kan även hitta Din närmsta Pandora återförsäljare och butik där Du bor. Naturligtvis finns sidan på en mängd olika språk och jag länkar här till den svenska sidan: Pandora.net   Längst ner på sidan registrerar Du Dig så att Du kan få tillgång till Din egen personliga smyckessida.

Pandoraarmbandsilvergulddetaljer

Häromkvällen när jag och min man var nere vid Gröningen på Strandpromenaden, och satt i ett par vilstolar på trädäcket och tittade över sundet, så lossnar plötsligt mitt armband!Låset går upp!!Den trillar ner i trästolen som väl är. Hade jag haft riktig otur hade det ramlat ner genom springorna på trädäcket, och sedan hade det varit adjöss till det armbandet, och en farlig massa pengar hade gått upp i rök!

MinPandoraask

Berlockerna kostar allt från 200 kr för enklaste silverberlock utan guld eller stenar.Ju mer guld och stenar på, desto dyrare. Ex en liten berlock i silver med gulddetaljer och diamanter ligger ofta mellan 800 kr - 1500 kr. Dessutom finns ett rätt stort urval av berlockerna att köpa i rent guld och med ädelstenar och pärlor och där är priset VÄLDIGT HÖGT, mellan ca 800 kr för enklaste, minsta, tunnaste mellanled, upp till 5000 kr för en normalstor och utsmyckad berlock. Det är dyrgripar!!

klämstoppsköldpaddsnäcka

I de övre nivåerna ligger inte jag kan jag säga! Det blir silverberlocker med gulddetaljer och någon diamant som mest. Det finns så många söta berlocker helt i silver eller med olikfärgade cubic zirkoniastenar, så alla kan hitta ett stort urval av både vackra och roliga berlocker, i en förhållandevis rimlig prisnivå.

Pandoralogganihjärtatoigelkott

Här ser Ni självaste pandoraloggan inne i ett litet cerist hjärta i ett hänge.Små utsökta detaljer och vackert gjort.Prisexempel: Det gröna mellanledet ovan kostar 335 kr, igelkotten kostar 200 kr, och silverhänget i cerise 335 kr.

Med dessa berlocker får man ett armband med ett utseende som ingen annan har.Unikt, och där varje berlock kan få påminna om någon speciell händelse, eller visa på något jag gillar.Ett armband med en bit historia om mig.

Säkerhetslås

Med detta låset som man trär på silverkedjan, så är jag säker mot att tappa armbandet, för skulle låset gå upp så sitter kedjan där och hindrar armbandet från att trilla av.

Nåväl, med tanke på incidenten med mitt armband som lossnade i söndags kväll, så har jag nu omedelbart skickat efter ett säkerhetslås från Pandorashop, som kommer i mitten på denna veckan.

 Här visar jag nu de berlockerna jag har till mitt armband samt ett urval av de berlocker som jag gärna skulle vilja ha och önskar mig. Det är många, så det tar nog många år om jag skall spara ihop till dem alla ;-). Jag får välja ut de bästa av dem.

*****

Mitt armband i dagsläget…

Texten under nedanstående bilder är förklaringar på de olika berlockerna, så Du som är trött på att läsa och inte önskar en massa detaljer kan ju bara kika på bilderna. Bara så du vet…:-)

Transparenta och vinröd-rosa toner

Pandoraberlockerrcerisa

Här är mitt silverarmband, läderarmbandet och en låsöppnare, för att skona naglarna eller om man inte har några långa sådana att öppna med.Här är de cerisa berlockerna jag har, samt ett par berlocker med genomskinnliga stenar.Berlocken som ser ut som ett paket är helt i silver. Stenarna är i cubic zirkonia och fjärilsbollen i mitten i emalj.

Lime- och mossgröna toner och helt silvriga berlocker

Berlockerlime 

Här är mina gröna berlocker i silver och grön cubic zirconia, samt en klämstopp(längst upp till höger) och några berlocker helt i silver.

Silver, gulddetaljer och pärlemor

Berlockerguld-silver

Här är resterande berlocker i silver samt några med gulddetaljer. Silverkulan längst ned till höger har pärlemorhjärtan och säkerhetskedjan är i silver med gulddetaljer.Berlocken längst ned till vänster är i silver, oxiderat mönster, samt med gulddetaljer och pyttesmå diamanter.

*

På min önskelista…

Rosa och blåa toner

rosaoblåberlocker

Klämstoppen är i oxiderat silver med gulddetalj och med en safir (stora berlocken ovan). Hänget längst upp till vänster är i silver och med ädelstenen Turmalin. Silverberlocken mitt i bilden har en mörkblå lapissten. Hänget med den blå pusselbiten är i silver och emalj. Silverhänget näst längst ned till vänster är i silver med gulddetalj, en lila cubic zirconia samt en ljusblå Kalcedon.Det andra hänget vid sidan om är i silver med gulddetalj och en rosa äkta pärla. Längst ned till höger en oxiderad silverkula med blomma i rosa och röd emalj. De som inte är nämnda är i silver och med blå eller rosa cubic zirconiastenar.

Klockaoringmm

Oxiderad klämstopp längst upp till vänster i bild med blå zirconia.Till höger om denna en silverberlock med stora blå zirconiastenar.Berlocken i mitten av bilden är en fullt fungerande klocka med rosa boett, handgjort Seikourverk som är vattentätt samt omgett av massor av strasstenar.Denna berlocken trär man också på sitt silverarmband, så har man en klocka med sig. Längst ned till höger i bild är en silverberlock med gulddetaljer och rosa cubic zirkonia, och ringen längst ner till vänster är i silver och guld och med en diamant samt en lavendelfärgad cubic zirconia.Det är heta önskemål i denna rutan!

Mossgröna toner, pärlvitt och oxiderat silver

mossgrönatonercollage

Den stora klämstoppen längst upp till vänster är i oxiderat silver. De båda övre silverhängena har oxiderat mönster och mossgrön emalj resp cubic zirconia. Silverhänget i mitten till vänster har en grön peridot. Den stora silverklockan har en äkta vit pärla, likaså det oxiderade hänget längst ned till höger.Silverberlocken bredvid har en grön peridot.

Silver med gulddetaljer

berlockersilveroguld  

 Flertalet silverberlocker har i denna bilden charmiga gulddetaljer, men tre av silverberlockerna är helt i silver( elefant, höna och groda).Tekannan längst upp i mitten har en liten guldplopp på tekannelocket(svår att se i bild)

 

Pandoraresväska

Pandora har ett stort urval av färdiga halsband, örhängen och ringar också. Många av dem matchar med berlockerna i speciella utföranden.

Tack för att Ni har orkat läsa och titta igenom hela detta inlägget. Hoppas Ni njutit av alla de vackra berlockerna!! Som vanligt blev det längre(mycket längre)än vad jag hade tänkt.

Ha en fin vecka nu, och på återseende! / Kram Karin

Not. Bilderna i kollagen är hämtade från Pandoras hemsida: www.pandora.net

2 kommentarer:

 1. Detta var en god reklam, för vist är det kul med det som är just äkta.
  ( Ja alla andra märken är ju äkta men ändock inte PANDORA)

  PANDORA är det första.

  Så massa vackra saker du nu har fått till armbandet. Det i läder var läckert.

  Så gott att inte din dyrgrip bara försvann ner till någon sjöjungfru.
  Det är ju en hel del minnen i armbandet o inte bara pengar som försvinner.

  Ja det var gott att du inköpte säkerhets lås.

  Hm måste bekänna att jag tappade mitt rätt ner i toaletten tur att den var ren, o att jag inte spolade,
  Mitt armband fick omedelbart säkerhetslås.
  Så som du älskar jag dessa små fig dom är så välgjorda.
  Klart man skall ha en del önskningar.
  Massa vackert som står på DIN önskelista..
  Lycka till med önskningarna
  För vist måste man ha litet lyx då o då. ( Oh som man njuter när man väl har fått en liten önskan uppfylld )

  Allt gott för dagen o framöver Kram från Mona o ett BLÅSIGT Göteborg

  SvaraRadera
 2. Jag har tyvärr inga smycken från Pandora,men dom har såååå mycket fint.Fint armband du har,måste kosta en del.;)ha en skön dag vännen. Kram Ulrika

  SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>