3 augusti 2010

Omstylat badrum – från rött till turkos.

Hej på er alla!

Nu ska jag visa ett litet målnings-och omstylingsprojekt jag har haft den senaste veckan hemma. Platsen är mitt badrum. Vi har nu under ca fyra år haft badrum som gått i vitt och klarrött, och har trivts jättefint med det. Härom veckan när vi städade så skakade min man badrumsmattan så kraftigt att den gick rätt av. Himmel, kan en matta slitas itu så när man skakar den??? Tydligen!Glaskulor

Tingeling: Nyinköpta Glaskulor 14,90 kr/hg.Lilla Vasen med blå kant inköpt för många år sedan i en presentbutik.

Då satte jag igång att fundera lite…En ny badrumsmatta måste vi ju ha, och istället för att störta iväg och köpa en klarröd igen så kanske man skulle ändra färg i badrummet??? Och på en gång visste jag vad jag ville ha för färg där. Turkos. Lite som en pool, fräscht, friskt.

Glaskulortoa

Då vrider vi vasen lite så fler kulor kommer fram…

För många år sedan såg jag ett reportage i Elle Inredningstidning, där de hade stylat ett sovrum i turkos. Jag blev så förtjust i färgen även om jag inte skulle vilja ha den just i sovrummet. Sedan dess har jag haft den artikeln/bilden på näthinnan, och velat ha in den färgen någon gång hemma.Nu var det visst rätt läge, 25-öringen trillade ner och ur mitt sinne kom den turkosa färgen.Och mannen min gav mig fria händer.Grön-oblåtonerglaskulor

…och lite till…

 Sagt och gjort; jag sprang runt i olika affärer och butiker i city och på Väla, i jakt på turkosa badrumsprylar.Det gick inget vidare. Men så fick jag en ingivelse att kika in på Åhlens på Söderpunkten. Där hittade jag i princip allt jag behövde. Inte så farligt dyrt heller…Så roligt att få styla om lite hemma, och måla, och fixa och dona!!!!!

turkosgrönaglaskulor

Så, nu har ni sett lite olika kulor i vasen…

Förbandslådamturkostkors

Jag letade först hemma för att se om jag hade något turkost men det enda jag hittade var en duk. Turkos-och limefärgad. (Turkos och lime och även blått går jättefint ihop.) Den fick byta plats med den rödmönstrade som låg på tvättmaskinen. Naturligtvis går det inte att ha en förbandslåda med rött kors kvar!!!, fniss. Nej, en burk lackfärg i turkos handlades in, och det röda korset blev turkost.Flugger färg, 0,7 dl=179 kr efter hyresgästföreningsrabatten avdragen. Färg är då inte billigt!!!Duk inköpt på Erikshjälpen Second Hand för många år sedan.Förbandslådan inköpt i våras via Tradera.Ommålad efter köp.

pottaotoarulleshållareiturkos

Toarulleshållaren samt den nygamla pottan i metall som jag för fyra år sedan målade om i rött, fick nu byta skepnad till turkos istället.Måla, måla, måla! Kul!Toarulleshållare inköpt på Erikshjälpen Second hand för många år sedan. Metallpottan inköpt på konkurslager för många år sedan.

Gammalttvålfatmturkosnagelborste

En ny fräsch nagelborste i turkos, fick ersätta den gamla röda och nerslitna. ICA: 20 kr.Tvålfatet är inhandlat i en Second handbutik i Ljungbyhed för många år sedan.Limefärgadtvålpumpozinkmugg

Jag hittade inte någon flytande tvål i turkosfärg, så en limefärgad passar jättefint istället. Lidl, 750 ml: 20-25 kr. Graverad zinkmugg inköpt i butik i Höganäs för ett par tre år sedan.

TurkosrundbadrumsmattaÅ

På Åhlens hittade jag då denna fina lilla runda turkosfärgade badrumsmatta med stora bomullsöglor.(Färgen är djupare och med lite mer grönt i sig i verkligheten.) Åhlens badrumsmatta rund: 99 kr.

Turkostoaborste

En ny toaborste fick följa med hem också. Åhlens Toalettborste: 20 kr.

Turkosrandighandduk70X50kammadbomull

Ett par nya handdukar 70 cm X 50 cm i turkosrandigt med limestrimma, i mjuk kammad bomull fick också följa med hem.(Handuken har lite djupare turkosgrön färg i verkligheten.Svårt att få fram helt exakt på bild, ens med Bildredigering.) Åhlens 79 kr/ styck.

Turkosahalkskydd

Halkskydd i turkos färg, till badkar. Åhlens 79 kr/6 st.

Turkosaplastkorgar

Turkosabadrumskorgarimjukplast

De vita badrumskorgarna från IKEA byttes ut mot  tre nya fräscha korgar i turkos mjuk plast. Åhlens: 99 kr/styck.

Limeoturkosfärgatglittrandeägg

Glaskupa med fat inköpt på Tradera i våras, samt turkos-och limefärgat ägg, inköpt på Indiska i våras. Passar bra bland de nya färgerna på badrummet så de fick åka in där.

Turkostljusbadrumshyllan

Turkost ljus, Åhlens 59 kr/styck. Silverfatet är arvegods.

Handukskrokarhjärtaturkos

De röda handdukskrokarna i hjärtform, köpte jag på “Anns Lite och Varje” i Höör, för fyra år sedan,och dessa målade jag nu givetvis om i turkos färg.

Gästkrokturkos

Likaså den röda gästkroken med rosa små hjärtan överst, inköpt på “Köpmannahuset” i Höör, för fyra år sedan, fick bli turkos, och texten och de små hjärtanen målades i guldfärg istället.

Limeoturkosfärgadeglaskulor

Jag blev riktigt nöjd med omstylingen, och min man också. Med lite piff och nya smådetaljer, och en burk med färg, så fick vi nu ett nytt och fräscht badrum.Och dessutom både lätt och roligt att göra. Härligt!

Ha en riktigt trevlig fortsättning på veckan nu!

Kram från Karin

7 kommentarer:

  1. Grattis till ditt nystylade badrum. Visst är det kul med förnyelse... det blir skulle man lätt kunna ändra uttrycket till förnöjelse. Turkost känns fräsch!

    SvaraRadera
  2. turkis er ein fin og frisk farge. kos deg med din nye bad.
    Ha ein fin dag.

    SvaraRadera
  3. Hej finaste Karin!!
    WOW säger jag bara!!! Underbart!!! Underbar färg!!
    Jätte fina bilder du visar.
    Visst är det kul att förnya lite hemma. Vi håller just nu på med hallen & den kommer bli så bra, nyss gjorde vi sovrummet & det lade jag ut bilder på i bloggen, kommer lägga ut bilder även på hallen när den är klar.. efter det är det sonens rum & sist köket =)

    Hoppas att du mår bra annars & att du får en underbar vecka.
    Förlåt att jag varit en så dålig nät vän i sommar. Men jag kan lova att jag har inte glömt dig & att det blir nog bättre med bloggandet nu när vardagen är på ingång =)
    Kram Tina

    SvaraRadera
  4. Vad fräscht och fint det blev!!! Kul att göra om lite, då blir man glad=)

    Ha ett riktigt mysigt veckoslut!
    Kram,
    Regina

    SvaraRadera
  5. Så fint det blev i badrummet.
    Härlig färg.

    SvaraRadera
  6. Härligt med turkos! Du ger mig inspiration till att göra något åt mitt badrum också, men färgen där blir kanske rosa eller lila.

    SvaraRadera

Tack för alla små rara ord och kommentarer här. Välkommen tillbaka!
/Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>