29 maj 2010

Helg med Rhodondendrondagar

ShabbyBlogsDividerH

Hej på Er!

 

Denna helgen är det Rhodondendrondagar på Sofiero. Det skall vara något alldeles fantastiskt att bevista, när dessa magnifika buskar blomstrar i regnbågens alla färger. Jag har aldrig varit där just när Rhodondendronen blommar, så jag skall dit i morgon och ser verkligen fram emot det! Naturligtvis med kameran laddad och klar att föreviga blomsterhärligheten med!

Nu hoppas jag bara att vädret visar sig från sin allra vackraste sida!

Kulturkort2sorters

Med Kulturkortet, som man köper för 395 kr och som gäller 12 månader från inköpsdatum, så kan man gå in fritt på Sofiero Slott och Slottsträdgård, Fredriksdals Museer och Trädgårdar, Dunkers Kulturhus och utsiktstornet Kärnan, tillsammans med andra fina förmåner. Ett 3-dagars Kultursommarkort (gröna kortet) gäller på samma ställen och kostar 150 kr.

Superduper! Så ett sådant kort skall jag inhandla imorgon. Det borgar förhoppningsvis för många inlägg framöver på min blogg med bilder från dessa vackra parker och trädgårdar. Jag blir inte sysslolös i sommar.;-))

Så har Du vägarna förbi Helsingborg i sommar, så ha detta i åtanke, för det är verkligen värt besök på dessa ställen.

ShabbyBlogsDividerH

På Mittkulturkort.se kan du läsa nedanstående direktcitat:

Ta ett dopp i ett hav av blommande rhododendronBy Katarina

image 

“Rhododendron eller rododendron, hur man stavar det beror på om du föredrar latinsk eller svensk stavning – båda är i alla fall rätt. Årets rhododendrondagar på Sofiero är i antågande. Rabatterna prunkar i Europas vackraste park som snart fylls av sång och musik och tusentals besökare. Skånetrafiken har gjort en insats och trafikerar med extrainsatta bussar denna helg. Bara ett ösregn kan stoppa dig från att fira färgpraktens triumfer bland 2010:s sprakande rhododendron!

Rhododendrondagarna på Sofiero
29-30 maj kl. 10-18
OBS: Guidad visning lördag 29/5 kl. 11 och kl. 14
Fritt inträde med Kulturkortet
(OBS! Ord. pris höjt! 120 kr. kostar det för vuxna, pensionärer och studerande över 19 år.)”

ShabbyBlogsDividerH

På Helsingborgs Stads egna sidor om Sofiero kan du också läsa om detta. Denna informationen ligger där, eller om du hellre vill gå in och kika där direkt så klicka på nedanståender “header” (avlånga fotot) från den sidan.

Sof_header2010 RhodondendrondagarSofieroRhododendrondagar 29 -30 maj

Välkommen att njuta av den färgsprakande blomningen på Sofiero! Under Rhododendrondagarna den 29 och 30 maj blir det guidade vandringar, rådgivning, servering och musik. Tiotusentals rhododendron trängs i ravinerna och bjuder på en explosion av färg!

ShabbyBlogsDividerH

Ja, detta inlägget blev fullt av reklam för Rhodondendrondagarna på Sofiero, men det var faktiskt så jag själv fick nys om “Trädgårdsfesten” där i somras. Just för att någon skrev om det på sin blogg. Ni får ett litet reportage från mig och mitt besök på “Rhodondendrondagarna”, inom kort.

Nu önskar jag var och en av Er en riktigt avkopplande helg! Njut av det Ni har runt Er, och

Fånga Dagen!

Varma tankar & hälsningar från mig! / Karin

Rodondendron

26 maj 2010

Äntligen bilburna igen, så nu har jag varit vid min favoritplats vid havet!!

Hejsan alla trogna bloggläsare!

P5260940A

Det har varit lite tystare från mig nu ett tag (ett bra tag tycker nog många!). Dels är jag SÅ trött, och där gör väl blod-och järnbristen sitt till också utöver mitt vanliga tillstånd. Jag skall äta järntabletter någon månad nu, samt vanliga vitamintabletter, och efter en månad skall blodvärdena kollas igen. Men min doktor hittar inget fel i alla olika prover han tagit, förutom kraftig järnbrist samt blodbrist. Antagligen mitt slarv med middagar. Jag får skärpa mig!

facebookloggaA

Sedan har jag installerat mig på “Facebook” (till folks glädje som undrat varför jag envisats så med att inte vilja vara där) och träffat massor av gamla vänner jag inte haft kontakt med på år och dagar. Riktigt kul! I lördags hade jag besök av en god vän jag inte träffat eller sett på över 20 år. Vi  jobbade och bodde i ett kollektiv på den tiden, under ett par-tre år, och han stod mig väldigt nära. Så att träffas igen efter så lång tid var fantastiskt roligt och en märklig upplevelse också. Som att ingen tid hade gått, och med svåra saker bägge två i våra olika bagage, men som ändå har resulterat i en liknande “resa vi gjort”!! Vi förstod varandra… Men han är en kreativ och skapande person också, precis som jag, så vi talar samma “språk”. Så när internet får leda till ett gott besök, efter 20 år, så är det värt tiden där.:-))Rabarberpaj1A

En smaskig rabarberpaj som han gjort, hade han med sig, och med fint väder ute i min trädgård, så blev det en härligt somrig eftermiddag!

Men det tar sin tid, att vara på nätet. Man hinner inte med allt som man önskar, och trots allt så är det ju “the real life” framför “Internetvärlden” som jag vill prioritera mest förstås. Gissar att det är så för Er också. Jag får helt enkelt bara prova mig fram till vilken nivå jag skall lägga mig på för att livet skall fungera i balans och i harmoni. P7115696A

Tänk om man ändå bodde nere vid havet…Men det är inte så dumt heller att köra dit och bara traska längs strandkanten(Vikingsstrand, Helsingborg). Här behövs verkligen tången röjas upp inför badsäsongen.

P7115698A

Det doftar ljuvligt av tång och saltvatten och det knastrar och rasslar så härligt när man går i tång och stenar!!

 Idag känner jag mig så glad!!! Trots tandläkarbesök, för lagning av ett hål i en visdomstand:-) Vi har äntligen fått tag i en bil igen. Min man och jag har varit utan bil sedan före jul, eftersom vår förra bil inte gick igenom besiktningen och det skulle bli så kostsamt med reparationerna av bilen att vi inte vare sig hade de pengarna eller hade lust att ödsla de summorna på en gammal bil.

5456589962-1AVår nya bil – Nissan Almera  

Ja, Ni känner till en del av alla turer med bilköp som inte blivit av pga de mest konstiga orsaker. Jag har ju delgett lite av det här i bloggen. Men vi har fortsatt att skanna av bilhandlarna och Blocket. Och igår kväll så hittade vi en bil som vi var först med att titta på under kvällen. Vi föll för den direkt. Välhållen, ren och fin både in-och utvändigt och i motorhuven. Går tyst och fint, och är i en behaglig mörkblå metallic färg. Bra pris, årgång, och inte allt för jättemånga mil. Bara något litet småfel, samt några begynnande rostfläckar som vi får hålla efter. Dessutom den nyaste varianten vi någonsin haft av begagnade bilar. Och med en AC som FUNKAR! Om än lite trögstartad, men sen blåser den på. Precis som jag själv på morgonen hihi!;-)

5401231695-1ADet är underbart att ha bil igen!!

Ingen bil mer som utstrålar att den kan lägga av i stort sett när som helst eller få konstiga “nycker” för sig ;-). Inget skrammel, tjutande, gnissel, ryckande här inte. Elfönster som fungerar, framsätesvärme som fungerar(inte så viktigt nu i sommar, haha!), CD-spelare som funkar, lampor som funkar. Elen fungerar med andra ord som den ska. Nej, en proper, stillsam och rätt ordinär Nissan Almera har vi i vår ägo nu. Sticker inte ut direkt och gör definitivt inget väsen av sig. I bilväg gillar jag det mycket, men inte annars för egen del. (Men det skriver jag om en annan gång. )

 P7115636A

Denna synen är underbar; havet, färjor, badbryggor…Här promenerar jag så ofta jag får tillfälle…eller bara sitter och njuter!

P7115677A

Att lyssna till vågornas brus när de slår in mot land är underbart.Ett rassel i småstenarna blir det när vattnet drar sig tillbaka igen. Här är en badglad anka minsann!

P7115711A

Här ute är det inte så mycket folk, som på stränderna närmare sta´n.Här kommer jag rakt ut i det oförställda och kan höra både mina egna tankar och naturljuden. En del båtar har tagits till vattnet, men ännu inte sjösatts…

Så idag kunde jag äntligen köra ut till min favoritplats vid havet, där man bara hör måsskrik, vågornas böljande mot strandkanten, vindens blåsande och träffar på en och annan likadan naturälskare som man själv är. Så jag strosade vid strandkanten, lyssnade på havet och plockade vackra stenar och tittade över till Danmark förstås.

 P5198271A

Jag böjer mig ner hela tiden längs promenaden för att ta upp ännu en vacker sten, och bland dessa ligger även vackra  men åtgångna musselskal.

P5198240A

Med mitt superzoomobjektiv monterat på kameran känns Danmark och Kronborgs Slott så väldigt nära! Fotat från strandkanten i Helsingborg förstås.

P7115713A

Det är något alldeles speciellt med båtarna som går mellan Helsingborg-Helsingör. De är som ständigt gående klockor…de seglar fram och tillbaka, fram och tillbaka.Detta är kultur!! NEJ till bro och tunnel här, säger jag!!!

Därefter begav jag mig upp till min favoritplats av höga utsiktspunkter. Uppe på landborgen, vid vandrarhemmet Thalassa, finns underbara gångstråt med utsiktsplatser och bänkar där man kan stanna till, vila, se ut över havet, lyssna till ett nästan “tropiskt” fågelkvitter och känna doften av blommande träd, buskar och blommor.

utsiktösundetbänkKWA

Favoritutsiktsplatsen på Landborgen, vid Thalassa. Ett solglittrande hav och fullt av fågelkvitter. Kan det bli mer rofyllt?

Kastanjeblommaivas

Naturligtvis kunde jag inte låta bli att knipsa av en väldoftande Kastanjeblomma från utsiktsplatsen, som ett litet minne över en underbar dag!

Jag satt där länge i egna tankar och nästan somnade, så rofyllt var det! Det är LYCKA! Att få uppleva, ta in och stillsamt vandra i dessa miljöerna (hav, utsiktspunkter och fågelkvitter) ÄR Lycka!!

 

Ha det gott i veckan, och en skön kväll nu! TACK FÖR ATT NI TITTAR IN HOS MIG!!!

Hjärtekramar / Karin

21 maj 2010

Helg…igen!

Åter är det dags för helgledighet!

Njut av våren, och solstrålarna, familj och goda vänners gemenskap. Det skall jag göra. Imorgon skall jag träffa en kompis jag inte sett på över 20 år. Ska bli så skoj!

Apropå att njuta – vår lille kisse är en riktig livsnjutare! Detta såg jag genom fönstret när jag steg upp i morse!!!

(Min man hade släppt ut honom tidigare när han stack till jobbet)

Mitt bland alla taggiga och nerklippta rosenbuskar, och diverse ogräs i rabatten, ligger han och njuter för fullt!!! Han sov först lite hoprullad men hörde tydligen nåt, så här kikar han upp precis. Inte konstigt att han ibland kommer hem med en rispad, blodig liten nos och drar in både loppor och fästingar, men vad gör man?

Muffiblandrosenbuskar

Bilden har jag tagit genom fönstrets persienner i morse i all hast. Han känner sig nog skyddad där bakom rosensnåret, samtidigt som han genom staketet kan se eventuella rivaler som smyger i buskarna. Skulle de komma för nära, så kan Ni ge Er på att han flyger upp på staketet och jagar iväg dem! Han har alltid satt sig i respekt i kattkonfrontationer.:-)

Riktigt trevlig och skön helg till Er alla, från mig!

Kram Karin!

18 maj 2010

Nostalgidag för Er som var barn på 60-talet & 70-talet!

Hej på Er!

Idag har jag minsann haft en riktig “Nostalgidag” av stora mått. Jag har haft en “Tassedag” hemma idag, och är fortfarande i nattlinnet… Ja, Ni tror kanske inte Era öron när jag berättar det, men det finns inget så avslappnande som det och att bara få göra det man vill och ta det lugnt!!! Hade förstås tänkt sitta ute i trädgården en stund och dricka kaffe (då hade jag klätt på mig!!) men solen gick så fram och tillbaka och det blåste, så jag ledsnande på det, och så blev det lite barndomsminnen från Televisionen istället.

Jag började Googla på lite bilder och träffade på både John Blund, Drutten och Gena, Televinken och andra godingar, vilka fick mig att söka vidare på YouTube efter små klipp. Tyvärr är bilderna på denna sidan endast i  “tumnagelstorlek”, men när Du dubbelklickar på bilderna kommer Du direkt till YouTube där klippen automatiskt visas större.

Vilken utveckling i teknologin sedan jag var liten.Jag kommer så i skratt när jag ser de gamla bilderna.Ni som var barn på 60-talet och 70-talet kommer att känna igen utbudet…

Välj och vraka vilka av dessa Du vill se:-) Njut och le!!!

Testbildergenomtiderna

“Testbilderna genom tiderna” – kort förevisning

Bilden ovan fanns redan 1969. Är den inte söt? Såå retro!

ShabbyBlogsDividerE

tillfälligtavbrott80-talet

Tillfälligt avbrott.Rätt och slätt.Inga vackra bilder som nu, medan man väntar.Ingen länk i denna bild.

ShabbyBlogsDividerE

tvnytt70-talet

“Tv-Nytt” på 70-talet. Klicka på bilden och du hör Signaturmelodin till den, hihi. Minns du?

ShabbyBlogsDividerE

Klassisk TV2klocka1978

Klassisk TV2-klocka 1978 – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

Fablernas värld

“Fablernas Värld”

ShabbyBlogsDividerE

druttenochgena2 Drutten och Jena

“Drutten och Gena”

ShabbyBlogsDividerE

John Blund johnblund3 johnblund2

“John Blund”-korta snuttar 1973. - Ej länk i den svart/vita bilden.

ShabbyBlogsDividerE

kermitomisspiggy

Mupparnas Värld med “Miss Piggy och Kermit” – Bilden innehåller ej länk.

ShabbyBlogsDividerE

MisseoMojje

“Misse och Mojje” – ingen länk

ShabbyBlogsDividerE

image

“Tintingänget” – ingen länk

ShabbyBlogsDividerE

denvitastenen

“Den Vita Stenen” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

frånatillö frånatillö2helgeskoog-ugglan

“Från A till Ö”- intro 1974. Bilden längst till höger innehåller ej länk.

ShabbyBlogsDividerE

albertoherbert 

“Albert och Herbert” – kort vinjett

ShabbyBlogsDividerE

anitaotelevinken

“Anita och Televinken” 1978.

ShabbyBlogsDividerE

AnslagstavlanmLinuspålinjen

“Anslagstavlan med Linus på linjen”1991 – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

barbapapa

“Barbapapa” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

beppesgodnattstund

“Beppes Godnattstund” – intro

ShabbyBlogsDividerE

boktipset 

“Boktipset”- kort intro, 1983

ShabbyBlogsDividerE

vilseipannkakan

“Vilse i pannkakan” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

olyckanssång

“Olyckans Sång”

ShabbyBlogsDividerE

ProfessorBaltazar

“Professor Balthazar”

ShabbyBlogsDividerE

skurt

ShabbyBlogsDividerE

“Skurt”- Sändes i slutet på 80-talet och början på 90-talet.

teskedsgumman2 teskedsgummanogubben

“Teskedsgumman och Gubben”- ingen länk på vänsterbilden

ShabbyBlogsDividerE

trazanapansson

“Trazan Apansson” – intro

ShabbyBlogsDividerE

tårtan

“Tårtan” – intro 1973

ShabbyBlogsDividerE

villevalleoviktor

“Ville, Valle och Viktor”1977 – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

Bamse-intro

“Bamse”- kort intro

ShabbyBlogsDividerE

 

EmiliLönneberga

“Emil i Lönneberga” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

AllavibarniBullerbyn

“Alla vi Barn i Bullerbyn” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

PippiLångstrump

“Pippi Långstrump” – kort intro

ShabbyBlogsDividerE

manne

Manne, ur “Tidningen” 1977.

ShabbyBlogsDividerE

teckenövningar

“Teckenövningar”

ShabbyBlogsDividerE

kaptenzoom

“Kapten Zoom”- 1976

ShabbyBlogsDividerE

 Kanske var detta ingenting för Er som inte var barn eller ungdomar under de åren dessa sändes, men jag blev riktigt nostalgisk och har suttit och njutit idag! Att bli lite sentimental och nostalgisk kan vara skoj i lagom doser, bara det inte blir för ofta. Hoppas Du som liksom jag är född på 60- eller 70-talet fick lite igenkännande att le åt i dessa små klipp och bilder.

Nu hoppas jag att solen kommer med lite mer värme här nere, så att jag kan få sitta ute och njuta med kaffekoppen istället.

Ha en jätteskön kväll och Onsdag!

Kramar / Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>