28 februari 2010

Fototriss - Guld

Inspirerad av curlingdamernas framgång i OS med guld till Sverige, så satte Helena temat GULD i Fototrissen idag. Jag fick beslutsångest…:-))), det händer ibland, så vad gör man om man ska ha med tre bilder men har ett 20-tal att välja mellan? Jo tre collage!

Är det fusk kanske? Njaeee! Naturligtvis syns bilderna inte lika tydligt som om de vore större, men försök föreställ Dig dessa med hjälp av texterna. Guldiga bilder enligt mig!uteohimmel

Vänster: Taget genom ett buskage i motljus

Höger uppe: Guldig måne

Höger mitten: Fyrverkeri en nyårsnatt

Höger nederst: Kvällsljus i buskage

guld

Rad 1 vågrätt: 1. Guldfiskar i guldglänsande damm 2. Guldglänsande blomblad med droppar 3. Glitter 4. Guldigt vatten.

Rad 2 vågrätt: 1.Dekorationsglitter 2. Vattendroppar på guldigt tulpanblad 3. Dropp i vasken 4.Guldspegel

Rad 3 vågrätt: 1. Guldglittrande vatten invid vass 2. Guldglittrande strån i soljus

Rad 4 vågrätt: 1. Tänd lykta i fattigmanssilver med guldtavla bakom 2. Sälgsiluett i guldigt kvällsljus.

Större bild: Dekorationshjärtan med guldskimrande pärlor

guldogrönt

Vänster överst: Snöfrostad gren i glittrande morgonmotljus

Vänster mitten: Guldglittrande stenar på havsbotten

Vänster nederst: Ådringen kvar på guldfärgat löv

Stående bild: Guldglittrande bokträd i höstfärger

5354

Önskar Dig en vecka fylld av vackra små guldkorn!

blåfjäril

“I det lilla och enkla bor det allra vackraste!” – Karin W.

lilafjärilar

 

Fler gyllene bilder? Klicka på bilden.

27 februari 2010

Blooming Friday – Något gammalt & något nytt

Det är temat hos Katarina & Blooming Friday denna veckan. Och för mig blir det snarare en Blooming Saturday. Jag tycker i alla fall att det är kul att följa temat i möjligaste mån. Ja, ute i trädgården är det inte så mycket fagert att se denna årstiden.Här är dock en bild på något GAMMALT, just från uteplatsen.

 Nytt och gammalt 005

Fröken Hortensia ser inte vidare glad ut precis. Jag hoppas inte hon blivit så frostbiten av kylan att hon inte vill blomma i sommar.Jag borde nog gett henne lite mer värme i den värsta vinterkylan.

Nytt och gammalt 004

Så blå och vacker hon är på sommaren.Nu på vintern  brun och gyllene, precis det omvända mot oss människor. Vi vill vara bruna på sommaren, men är blåa av kyla på vintern…

Men nu till lite NYTT…

Nytt och gammalt 008

Lite hemtrevnad vill man gärna ha i fönsterna nu, eller hur?

Nytt och gammalt 009

“Lilla fröken Hemtrevnad” – med sitt krulliga hår, grön och fräsch och riktigt uppiggande i fönstret.

Nytt och gammalt 006

“Snart skall knoppar brista…”

Nytt och gammalt 007

Nu gäller det att inte flytta plats på denna raringen, Fru Vårkaktus, för då kan knopparna falla av.Nu vill jag se någonting blomma!!!!!

 

DSCF0006

För mer bilder med Nytt & Gammalt eller annan blomsterfröjd, klicka på bilden.

24 februari 2010

Loppisfynd…

Finns det egentligen något roligare än att gå på loppis, när man inte har något att hitta på? Neej, jag tror inte det! Att kliva in i ett hus med loppisgrejer i, vare sig det är rent fysiskt eller på nätet, får min kreativitet att sprudla. Tusen och en idéer sköljer genom huvudet på mig, och inspirationen hissas i topp som en flagga i vackert väder! Samtidigt undrar jag ett antal gånger varför inte jag  kommit på de där underbara kombinationerna av saker som gör det så lantligt shabby chict och romantiskt.

 Heidi465

“Åhhh, detta måste jag göra själv, och detta…, vilken härlig idé!!!, detta får jag komma ihåg….” Så går mina tankar. Kommer jag ihåg det? Nej! Bara om jag hjälper minnet lite genom att köpa en sak som hjälper minnet att minnas.Hu vilken krånglig och upprepande meningsbyggnad detta blev då!!

Här delar jag i alla fall med mig av vad jag fyndat för små grejer den senaste tiden…

vitasmå saker

Lite små ljuva vita saker som:

Uppe till vänster: Ljuslykta - en påse att ställa ett glas med ljus i, som lyser mysigt i mörkret

Nere till Vänster: En gammal antik spetskrage.Får nog klä nallen på sängen med lite ljuvlig spets.

Uppe till höger: Gammalt brickband med virkad spets.

Mitten: Söt liten kammarljusstake i emalj.

Nere till höger: Vitt fårullshjärta med spets. Ska ha tag i ett till, så mannen min och jag kan ha varsitt hängande vid våra sänglampor.

roses

Här lite saker med rosenmotiv:

Vänster: Löpare med rosentryck. Härligt gammeldags.

Uppe till höger: Liten hylla med rosenmotiv och tre krokar. Får inte plats med alla halsband och hårband i sovrummet, så denna får komma upp där.

Nere till höger: Skylt i emalj. Gammeldags motiv och ordet “Välkommen” längst ned, men det syns inte så tydligt på bilden här tycker jag. Ska nog få pryda inne på badrummet.

metallic

Metallic & nysilver:

Uppe till vänster: En liten gammal fingerborg i metall. Spricker inte och är den bästa fingerborg som finns. Definitivt skadefri fingertopp.

Nere till vänster: Gammal sockerströare (nysilver).

Uppe till höger: Flaskställ med två söta flaskor med gammeldags bilder på.

Nere till höger: Gammal skål på runda kulben.

(Not:Fotona i bildcollagen är tagna av de som säljer produkterna.)

Heidi_1balsam-1

Min man får spader när jag kommer hem med alla små fynd jag gjort…Numera låter jag honom upptäcka dem själv….ibland ser han att något är nytt/nygammalt…Kom på den idéen för husfridens skull.:-)

94printempsaddict

Imorron onsdag skall jag träffa en ny väninna, och vi ska fika ihop hos henne och sedan knallar vi ner på “Änglaverket” tillsammans, där hon hjälper till på onsdagar….just det…second hand! Men jag ska försöka att bara titta….Tror ni det lyckas? Det är tur att alla små prylar jag köper faktiskt inte kostar så mycket.

70naturberoende 

En av mina käraste väninnor sa vid ett tillfälle till mig, att män förstår inte alltid det där behovet kvinnor har av att regelbundet få lov att handla något litet nytt och förnya hemmet med. Så är det nog!

surpriseaddict

Jag sparar noggrant små slantar, en krona här, några kronor där, genom att handla så billigt och ekonomiskt jag kan på övriga hushållssaker. Köper dessutom aldrig godis till mig själv eller kioskmat. Då kan jag unna mig lite små “loppisexpeditioner” då och då.

pansies2CarolAnnes

Dessutom försöker jag att i den mån det kommer hem nya saker, att i liknande mån rensa ut saker som får gå till second hand igen.Lyckas inte alltid skall jag ärligt säga, men så plötsligt får jag ett ryck och då ryker det i skrymslena ska jag säga!! Det går liksom lite i vågor… Sen kan det dröja lång tid innan jag går på en loppis igen. Det är väl något behov det där, som behöver fyllas…konstigt…men kul!

Många kramar till Er & en härlig dag! /Karin

klein3CarolAnnes

21 februari 2010

Fototrissen - Oväntat

Det är ett kul tema denna veckan: Oväntat! Ingen vet vad det blir eller vad som visas fram här.Lika oväntat som temat. Det enda som egentligen är väntat för mig är att bilderna inte är nytagna. I detta kalla vinterväder vill jag inte vara ute mer än nödvändigt, så värst många nya bilder bjuder jag inte på min blogg just nu. Här kommer tre oväntade bilder när de hände:

P7074898På semestern för två år sedan uppe på Salomonhög, vid Sinarpsdalen, Båstad, dök det plötsligt upp tre lösgående kor, som stod och glodde på oss vid vägkanten. Sedan traskade de rakt över vägen och in i nästa sädesfält. Hmmm…vart kom dessa rymlingar ifrån…och vart tar de nu vägen?

P4137705-1

Ett fågelstreck på himlen kommer alltid lika oväntat och så vackert det är. Här ett gäng Sångsvanar som sjöng på sin väg…Förstorar Du bilden så ser Du deras lysande gula näbb.

099

Oväntat sträcker sig Herr Svan upp och brer ut sina vingar…Va läckert!!! Snabbt som bara den lyfter jag kameran och knäpper några bilder. Jag får en liten rolig association: Sträck, knip! Ja det är bra! Kniiiip! Kvällsgympapasset har börjat! Hiiihi, jag och min fantasi! ;-)

Ha en underbar början på veckan, och förvänta Er det oväntade! ;-)

Kram från Karin!!!

För fler oväntade bilder, klicka på länkbilden:

fOTOTRISSbanner_jan2010_250x41

19 februari 2010

Blooming Friday - Ögongodis

Katarina i Blooming Friday sätter denna fredagen ut riktlinjen; Ögongodis!Ja, nu behöver man verkligen pigga upp sig med lite ögongodis, i längtan efter färgerna och vårens ankomst. Vintern är riktigt envis, men inget hindrar ju att man har lite färg inne även om det inte är så mycket av det ute. Ärligt talat är även mina blommor på upphällningen efter Valentin osv men med ett macroobjektiv brukar det gå att få fram något i alla fall. Här är lite ögongodis från mig:

paulastampagain

Lilla Fröken Paula kämpar på, men skulle nog gärna vilja ha lite mer ljus trots att hon står i söderfönstret…

Primulai gulrött3-bildfrimärkeB

Fröken Primula med röda kinder, är inte den lättaste att ha att göra med, har jag märkt.Hur handskas man med henne egentligen?

baksidanavrosenfrimärke

Fröken Valentinros, var ledsen redan dagen efter, men då får man se efter andra sidor…

vitprimulacollagekontrasterfrimärkeb

Fröken Vita Primula gillar att framträda i de mest skiftande skepnader och dansar runt åt alla håll så alla skiftningarna i den vita dräkten kommer fram.

sepiarosfrimärke

Fröken Sepiaros framträder i desto mer dämpade färger, och går hellre undan än lyser fram…

 

/ Kramar från Karin

För mer Ögongodis, klicka på bilden:

DSCF0006

17 februari 2010

Fåglar i äppelträdet…

De senaste dagarna har vi haft en hel flock med Bergfinkar i vårt äppleträd. När jag läste lite grand om dem, så fick jag reda på att de egentligen lever uppe i norra Sverige under sommaren, men på hösten flyttar de sig neråt. Ofta flyttar stora skaror av Bergfinkar ner till Skånes Bokskogar där de äter bokollen. I December överraskades de emellertid av vintervädret, bokollonen täcktes över av snö, och därför söker de sig nu till trädgårdarna.

Bergfink 001-4

 Bergfink 009

 De älskar solrosfrön, och fågeln är större än de vanligaste småfåglarna ca 14-17 cm. Bergfinken förväxlas ofta med Bofinken, men det främsta som skiljer dem åt är att Bergfinken har vit gump och bröst, och det oranga sitter bara som en liten haklapp nedanför halsen. Bofinken har ett helt rött bröst, och är blåaktig uppe på huvudet.Dessa färger dämpas emellertid under vintern, varför det är lätt att blanda ihop dessa två arter med varandra.

Bergfink 003-3P2150298a-crop

En annan snarlik fågel är även Grönfinken.Den har också det kraftiga näbben som Bergfinken och Bofinken, men är gulgrön på bröstet, och med strimmor av den färgen i fjäderdräkten.Bergfink 002-3

Bergfink 001

Den lilla Rödhaken har kommit på visit flera gånger och äter vid matbordet. Koltrastar är det också gott om och de hoppar gärna upp på matbordet också även om det då blir lite väl trångt för dem.De njuter också av solrosfröna, och russinen som jag lägger ut till dem.

Bergfink 002

Bergfink 004Bergfink 003

Ja, så har vi förstås både Talgoxen och Blåmesen som gärna kommer till matbordet också. En och annan Gråsparv, men bara enstaka exemplar. Men jag måste säga att jag har blivit betagen i Bergfinken. Kanske för att man inte brukar se den här så ofta. Vår norrländska söta gäst.

blåmes-1

565

talgoxe

Bergfink 007-1

Bergfink 008 

Bergfink 011

Bergfink 012-1

En sång jag kommer att tänka på nu är “Alla fåglar kommit ren…”, som man sjöng som liten.För att påminna Er lite, här är den:

1. Alla fåglar kommit re'n
Vårens glada gäster.
Vilken fröjd i solens sken
Vilka sångar fester!
Lärkan drillar högt i skyn
Våren är ju evigt ny.
Jordens högtid börjar gry
Sprider fröjd åt alla

2. Trast och fink och siskor små
Sjunger glatt ur snåren
Göken räknar i sin vrå
Dagarna och åren.
Skogen står så grön och ljus
Gungar lätt i sunna-ansus
Duvan i sitt gröna hus
Fröjdar sig åt våren

Ha en fin kväll! Nu skall jag iväg och fika på sta´n med en väninna!

Kram Karin


Related Posts with Thumbnails
 
". html>